Om Sæteren Gård

Sæteren Gård er barnas eget tursted i Bærumsmarka. Her tilrettelegges det for at alle barn skal få gode opplevelser ute gjennom et morsomt, aktivt, allsidig, enkelt, naturvennlig og trygt friluftsliv.

 På Sæteren Gård finner du blant annet tilrettelagte bålplasser, hinderløype, faste orienteringsposter, natursti, eventyrsti, lavvo, gapahuk og flere små koier. Årets nyhet i 2015 er den nye låven på turnet. Den ble åpnet den 20.september.     

Stedet eies og drives av DNT Oslo og Omegn og Barnas Turlag og ligger praktfullt til i Bærumsmarka, ca. to km fra Øverland (Merk: veien inn er stengt med bom). Den fungerer som en ubetjent hytte med tilsynsvertskap. Overnatting må bestilles på forhånd. 

Sæteren Gård er et perfekt sted for klasse-, skole-, SFO- og barnehageturer. Her blir det som regel full fart og mye moro. I tillegg til de faste oppleggene som er beskrevet ovenfor tilbyr stedet aktiviteter og undervisningsopplegg med leder, blant annet zipline, kassestabling, bueskyting, elvekryssing eller morsomme samarbeidsøvelser.

Overnattingsmulighetene er flere: sovehus med 48 sengeplasser, gapahuk (20 plasser), lavvo (15 plasser), to koier (med til sammen ca. 12 sengeplasser)

Kart