Hovedhus og sovehus

Det gamle og erverdige hovedhuset fra 1898 leies ut sammen med vårt nye sovehus fra 2006. Til sammen utgjør de en flott enhet med sove- og spiseplass for inntil 48 personer. Hovedhuset og sovehuset leies ut som en felles enhet. Hovedhuset brukes da til matlaging, bespisning og som oppholdsrom, mens sovehuset gir deg en god nattesøvn og tilgang til nødvendige sanitærforhold.

Hovedhuset inneholder kjøkken og spisesal i første etasje og bibliotek og oppholdsrom i andre etasje. Kjøkkenet har nødvendig utstyr for tilberedning og servering av mat til 50 personer. Det betyr blant annet stort kjøleskap, to komfyrer, store kjeler, kaffetrakter, vannkoker og fem vaffeljern. Ved normalt bordoppsett i første etasje er det ca 35 plasser, men dette kan utvides til opp mot 50. I tillegg til en stor samling av naturfaglige barnebøker finnes det også noe spill og andre leker tilgjengelig for leietagerne. 

Sovehuset har inntil 48 sengeplasser fordelt på to 6-mannsrom og tre 12-mannsrom. Rommene er innredet med familiekøyer, det vil si en køyeseng med en 120 cm madrass nede og en 90 cm madrass oppe. For barn og gode venner (som kan dele en 120 cm madrass) betyr dette 48 sengeplasser. For andre betyr det 32 enkeltsenger fordelt på to 4- og tre 8-mannsrom.

Ved leie av hovedhus og sovehus må man minimum leie 3 soverom med en kapasitet på inntil 30 personer. Utleietidene er fra kl. 14.00 første dag til kl. 12.00 siste dag.

Soverom på Sæteren Gård
Soverom på Sæteren Gård Foto: Eva Cecilie Simensen