Generell informasjon

Sæteren Gård er et perfekt tursted for små og store grupper med barn og voksne som vil ut i villmarka. Det er mulig å leie hele eller deler av stedet både til dagsturer og overnattingsturer.

Leietager må være klar over at det kan være andre leietagere på andre enheter og at stedet samtidig er åpent for allmenn ferdsel. Leietager må respektere at andre besøkende bruker utearealet til lek etc.


Dagstur 

Grupper som ønsker å besøke stedet på dagstur anbefaler vi at leier gapahuken eller lavvoen til dette. I perioder er det stor pågang av grupper som bruker stedet og dere vil da være sikret et sted å være, samt at dere får tilgang til Stabburet hvor du finner blant annet ved, grillkull og liggeunderlag. 

Overnatting

Sted Antall
Sovehuset 30 - 48 personer
Gapahuk 20 personer
Koie tilknyttet gapahuken 2 personer
Lavvo 15 personer
Spettehytta 1 familie (2 voksne og 2-3 barn)
Eventyrhytta 1 familie (2 voksne og 2-3 barn)
Knoll 1 familie (2 voksne og 2-3 barn)

Ønsker dere å overnatte på Sæteren Gård har dere flere valgmuligheter: sovehuset, gapahuken, lavvoen og koiene. Sovehuset passer for store grupper (inntil 48 personer) som ønsker å sove innendørs. Gapahuken og lavvoen passer for litt midre grupper (inntil 20 personer) som ønsker seg en skikkelig villmarksopplevelse. De små hyttene passer for familier som ønsker seg en koselig overnattingstur i skogen eller som supplement til de andre enhetene.

Vann

Det er innlagt drikkevann i hovedhuset og på toalettene.
Drikkevann kan i sommerhalvåret hentes fra utekran ved gapahuken, bålplassen bak sovehuset og på hovedhusets østside/bakside.
Det er tilrettelagt for å hente vann på handicaptoalettet i sovehuset gjennom hele året. Vannkanner finner du på Stabburet.

Toaletter

For leietagere av hovedhuset og sovehuset, er det fellestoaletter på sovehuset.
For leietagere av koiene og gapahuken, er det utedo tilknyttet de ulike utleieenhetene.
For leietagere av lavvoen, kan handicaptoalettet på sovehuset benyttes.

Grilling/bål

Det er en grillplass i sansehagen foran hovedhuset og egen bål-/grillplass ved gapahuken og lavvoen. I tillegg er det felles bålplass for alle besøkende bak sovehuset, ved hinderløypa og nedenfor den gule Eventyrhytta. Vi har også en tønnegrill som kan benyttes av våre leietagere. Grillen står ved stabburet og kan flyttes ved behov. Vennlig sett den tilbake på plass etter bruk.

Dagleie inkluderer en vedsekk eller to pakker grillkull. Døgnleie inkluderer to sekker ved eller tre pakker grillkull. Ved/grillkull og tennvæske finnes på Stabburet. De som ønsker flere vedsekker kjøper disse for kr 100 pr sekk, grillkull koster kr 50 per pakke. I perioden fra 15. april til 15. september er det bålforbud. Bålplassene kan da brukes som grillplasser. Alle leietagere som tenner bål er til enhver tid selv ansvarlige for sikkerheten rundt dette. Alle som tenner bål, uansett årstid, må ha vann tilgjengelig på stedet slik at bålet kan slukkes. 

Parkering

Det er en stor utfartsparkering på sørsiden av Gamle ringeriksvei ved Øverland Gård. Innkjøringen til P-plassen er merket fra hovedveien. Bruk parkeringsplassen til av- og pålessing og parkering. Det er viktig at det ikke forekommer av- og pålessing eller parkering på Øverland Gård eller ved Øverland barnehage. Utfartsparkeringen på Øverland er skiltet med parkeringsforbud mellom kl 24 -06. Etter avtale med Bærum kommune kan alle overnattingsgjester på Sæteren Gård parkere på denne parkeringsplassen i leieperioden uten risiko for borttauing. Det er ikke behov for parkeringsbevis.

Det er 2 km å gå fra utfartsparkeringen på Øverland til Sæteren Gård, og det er ikke anledning til å kjøre helt frem. Det er satt ut bagasjetraller innerst på Øverland utfartsparkering som kan benyttes av alle leietagere. Kode til lås mottar du i ordrebekreftelsen.

Se her for andre adkomstalternativer til Sæteren Gård.

Kjøring

Veien fra Øverland til Sæteren Gård er stengt med bom. Leietagere har ikke anledning til å kjøre på veien. Dette gjelder også hvis bommen eventuelt skulle stå oppe. Overtredelser vil bli straffet med et gebyr på kr. 500,- pr bil.

Nøkler

Nøkler finner du i postkassen på hovedhuset. Postkassen er låst med kodelås. Koden mottar du i ordrebekreftelsen.

Lekeboden

Lekeboden ligger i tilknytning til tunet og disponeres av alle besøkende på Sæteren Gård. Lekeboden er åpen. Ved lån av utstyr plikter leietaker å påse at alt utstyret kommer inn i den stand de fant det. Ved feil/mangler kontaktes bestyrer.

Innhold: Volleyballer, fotballer, kubbespill, stylter, rumpeakebrett og miniski. Innholdet i lekeboden vil variere avhengig av sesong.

Stabburet

Alle leietagere har tilgang på stabburet. Egen nøkkel finner dere i postkassa på hovedhuset.  Koden til postkassa mottar du i ordrebekreftelsen. På stabburet finner dere mye utstyr som kan gi dere et bedre opphold på Sæteren Gård.

Innhold: Liggeunderlag, sitteunderlag, bålpanner m/ben, kaffekjeler, kjeler, tønnegriller, ved, grillkull, tennveske, presenninger, kniver, økser, buesager, arbeidshansker, reiseseng og hundebur. 

Eventyrsti

Det finnes en eventyrsti på Sæteren. Denne er ca 1 km lang og går gjennom en idyllisk skog. Den har 21 poster med eventyr, aktiviteter og spørsmål. Starten på Eventyrstien er ved lekeboden, og her finner du også svarark og fasit. I skogen skal du følge de lilla merkene. 

Naturstien er for tiden dessverre ikke tilgjengelig.

Hunder

Hunder er velkomne på Spettehytta. Husk derfor å bestille denne hytta dersom du ønsker å ha med deg din firbente venn.

Aktivitetsopplegg med instruktør

For å gjøre oppholdet på Sæteren Gård enda mer spennende, kan dere bestille ulike aktivitetsopplegg. Vi tilbyr blant annet klatring og fritfallshopp i aktivitetstårnet, zip line, pil- og bueskyting og magasprettert. Ta kontakt med oss!  


Foto: Eivind Haugstad Kleiven