Eventyrhytta

Eventyrhytta er innredet som en temahytte om eventyr, og er rikt dekorert med elementer fra kjente eventyr.
Her finner du saker og ting til å lage deres eget eventyrteater, både Rødhette og ulven, de tre Bukkene Bruse og trollet, dyrene i skinnvotten og prinsessen på erten med alle dynene sine. Det er store og små stangdukker, fingerdukker, figurer og utkledningsklær og teaterteppe. Her vil dere finne eventyrbøker, eventyrkonkurranser for store og små og fargeleggingsark. 

Selve hytta er en liten og koselig koie med to rom og hems. Koia ble rehabilitert i 2010 og fremstår lys og trivelig innvendig og utvendig. Hytta er akkurat like stor som Spettesmia med fordi den har en litt annen romfordeling er det plass til en køyeseng på kjøkkenet. De fem sengeplassene fordeler seg med to i køyeseng på kjøkkenet og tre på hemsen. Hytta egner seg litt bedre til vinterbruk enn Spettesmia fordi den har direkte adkomst til kjøkkenet fra stua og dermed er lettere å varme opp. Det er bygget ny utedo utenfor hytta i 2017.

Hytta har ikke innlagt vann eller strøm, men det er en god vedovn på stua. På kjøkkenet er det gassbluss til matlaging og nødvendig utstyr.