Nesten 1500 feiret ny låve

Endelig ble den nye låven på Sæteren åpnet. Vi hadde håpet å en festdag, og det ble det! Vanskelig å telle, men kyndige "tellere" tipper ca 1500 små og store som feiret denne store dagen sammen med oss. Og de var ikke bare innom, de fleste tilbrakte hele dagen. De grillet pinnebrød, spiste TURBO-kake, klatret 8 meter opp været, tullet med TURBO, danset til Reverock, kastet ball, trillet trillebår, stablet ved, skravlet med hverandre og hadde en veldig hyggelig dag.

Det var en fantastisk morsom og fin åpning av den nye låven til DNT Oslo og Omegn på Sæteren Gård i Bærum i dag. Bærumsfolket hadde fått med seg at det var fest – og det gikk en jevn strøm av små og store oppover veien fra Øverland til Sæteren i formiddag. Vi antar at et sted mellom 1300-1500 mennesker var med på markeringen og gavegiveren selv, Olav Thon, var naturligvis med. Ordfører Lisbeth Hammer Krog var med på folkefesten og holdt også en hyggelig tale til et ungt publikum.  

Den nye låven inneholder en stor kafe, hvor det er plass til både søndagskaffe og andre aktiviteter, for eksempel for barnehager, skoler og andre grupper. Vårt mål er at låven skal bli en storstue for små og store turgåere,  hele året sa styreleder Siri Hatlen fra DNT Oslo og Omegn.

Olav Thon foretok den høytidelige åpningen, sammen med bestyrernes datter Sol, som fylte 8 år i dag.

Dette er barnas sted – og her ser jeg at vi har gjort noe viktig sa en strålende fornøyd Olav Thon før han åpnet den flotte låven. Det er jo ikke så farlig å bruke noen millioner når det går til et så godt formål, humret Thon. Han var i storslag og småpratet med barna på Sæteren i dag.

Olav Thon kjøpte Sæteren Gård til DNT Oslo og Omegn i 2000. Siden har gården blitt utvidet med flere attraksjoner, som sovehus, gapahuk, bålplasser, hinderløype, zip-line og nå altså den splitter nye låven.

Se bilder fra åpningen her:

TURBO koser med lille-Turbo :-)

Dette skiltet skal stå fremme hver onsdag og søndag fremover til glede for små og store turgåere i Bærumsmarka. 

Trine viser jentene hvordan de skal bruke IKT-løypa

Full fart!

Klatreveggen var populær for store og små. Ikke alle kom til topps, men mange kom veldig høyt opp! Å nå toppen var for de største barna. 

Fine jenter og TURBO. Sol til venstre. Hun bor på Sæteren og hadde bursdag idag (8 år).

Lars Kristian (7 år) bygget det høyeste pagodebålet. Det som kjennetegner et pagodebål er at det tennes på øverst. Men vi ville nok bygd det litt lavere hvis det skulle fyres opp.

Julie 5 år, Kristin 8 år og søsteren Line på 4 år koser seg på den nye Gråtassen som sto klar samtidig med den nye låven. Gråtassen skal bo på Sæteren og får snart tilhenger med høyballer. Kjøre kan de også - på ordentlig!

Tidligere styreleder i DNT Oslo og Omegn var på plass med 2 barnebarn. 

Benjamin Alexander (5,5 år) bygger pagodebål med pappa.  

Linus (8 år) klatret 8 meter opp i luften, helt til topps!

Det ble bakt 500 TURBO-kaker. Alle spist opp!

Martin (6 år) synes traktor er helt topp! Søsterene Kristine og Line får være med på traktortur. 

Ordfører, Lisbeth hammer Krogh holdt tale. Hun snakket om barn og Friluftsliv og NATTINATUREN.

Olav Thon fikk TURBO-kopper som han kunne fylle gratis kaffe i av Styreleder Siri Hatlen i DNT Oslo og Omegn. Han fikk selvsagt også en varm takk for at han hadde gjort den låven mulig.

Daglig leder i DNT Oslo og Omegn gir DNT nøkkel til Olav Thon så han kan låse opp den nye låven.

Dette er barnas sted – og her ser jeg at vi har gjort noe viktig sa en strålende fornøyd Olav Thon før han åpnet den flotte låven. 

Olav Thon klippet ikke snor, men låste opp snoren med DNTs standardnøkkel. 

Olav Thon kastet lua da låvebygningen var offisielt åpnet. 

Erlend Haavertad er tillitsvalgt i styret i Bærum Turlag. Han har tatt med familien på tur.

Stine (3 år) koste seg på låvefesten med mamma og pappa. Fin med ansiktsmaling :)

Mini-reverock er alltid populært hos barna!

En flott dugnadsgjeng i Bærum Turlag. Fra vestre Erlend Haaverstad med sønnen Peter, Trine Hansson, Einar Skage Andersen, Ragne Hansen, Tor-Hermann Næss, Lise Arnstorp, Roger Langmo og Ellen Næsje. Ikke på bildet Anne Lise Næss, Unni Volden Staver og TURBO. Vil du bli frivillig i Bærum Turlag og bli del av et godt miljø og mye turglede så kontakt oss på 

post@baerumturlag.no

.

Marius (4 åtr) Ola (6 år) og Alvin (5 år) spiste suppe i den nye låven. Fra idag blir det servering i låven i helgene. Låven var nydelig innredet og fikk masse skryt.

Fra venstre: Erlend og sønnen Peter er bål- og pinnebrødvakter. Wilhelm (3 år) griller pinnebrød sammen med pappa. 

Den nye Gråtass-sjefen er på plass! 

Skrevet av Johanne Grue Reiten 23. november 2014