Tur til Uteliggerhytta fra Trollvann Kom deg ut-dagen 2022

Visste du at det finnes en hytte som kalles Uteliggerhytta rett ved Trollvann? Og at det bodde en mann her i mange år? Bli med på leting etter hytta og hør historien!

Anbefales for alle barn med voksenfølge

Turbeskrivelse

Etter krigen var det stor boligmangel i Oslo og mange måtte bo i små, ulovlige skjul og hytter i marka. Rundt i Oslo bodde mange uteliggere og blant dem var Harald. På 60-tallet ble de fleste hyttene brent ned av kommunen, men hytta til Harald lå godt skjult og ble aldri funnet. Harald bodde i hytta si i hele 37 år!

Vi møtes på parkeringsplassen på Trollvann kl. 11.00. Herfra krysser vi Trollvannskleiva og følger vestsiden av Trollvann gjennom gammel eventyrskog og oppover høyden. Under en berghylle ligger Uteliggerhytta, som nå har blitt et kulturminne.

Håvard Pedersen er med som kjentmann og forteller den spennende historien om Harald, hytta og hvordan uteliggerne i marka levde etter krigen.

Etter å ha besøkt hytta går vi tilbake til Trollvann. Her etablerer vi en samlingsplass ved bålplassen på østsiden av vannet. Inne i skogen her er det en morsom tarzanløype man kan leke i. Husk å ta med drikke, mat og antibac til eget bruk.

Trollvannstua ligger rett ved samlingsplassen, og her er det mulighet for å kjøpe mat og drikke. 

 

Påmelding

Det er påmelding på denne turen. Se rød påmeldingsknapp på høyre side. 

Oppmøte 

Parkeringsplassen på Trollvann kl. 11.00. Se etter turleder med rød T-vest.

Passer turen for vår familie?

Det er ca 1 km å gå fra parkeringsplassen på Trollvann til Uteliggerhytta. Vi går i rolig tempo, men mesteparten av turen går på sti og ulendt terreng. Turen til selve hytta er derfor ikke egnet med barnevogn og de minste barna bør sitte i bæremeis. Området rundt parkeringsplassen og Trollvann har grusveier og samlingsplassen er ca 500 meter fra parkeringen. En mulighet er at de som ikke vil være med til hytta går rett til samlingsplassen. Denne turen bør derfor passe alle uavhengig av alder og turerfaring. 

Ha med

  • Sitteunderlag
  • Klær etter vær 
  • Matpakke og drikke. 

Adkomst kollektivt
Buss 56B fra Nydalen og Storo. Busstoppet heter Trollvann. Se #Ruter for å finne reise og avgangstider.

Adkomst bil
Kjør mot Kjelsås fra Storo-krysset. Rett før Kiwi i Grefsenveien tar du til høyre inn Lettvintveien. Ta til venstre på Kjelsåsveien og følg denne oppover. Veien går over i Grefsenkollveien og tar deg til Trollvann. 

Kart 
Turkart Lillomarka 1:25000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon (Storgata 3) eller på Nettbutikken.

Turen er gratis og åpen for alle, men alle barn må ha med en voksen. Turen arrangerers av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ønsker å melde deg inn i DNT, kan du lese mer om medlemskap og melde deg inn her. 

Annet: Når du melder deg på turen til Uteliggerhytta, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i Generelle vilkår for nærturer

Følg oss på Facebook: "Barnas Turlag Oslo"

Kategori: Nærmiljø

Tur til Uteliggerhytta fra Trollvann Kom deg ut-dagen 2022

Visste du at det finnes en hytte som kalles Uteliggerhytta rett ved Trollvann? Og at det bodde en mann her i mange år? Bli med på leting etter hytta og ...

Kontaktinformasjon: