Høstferiedag på Søndre Aas Gård (2-8 år)

Før i tida kalte man høstferien for potetferie. Hesten gjorde jobben når potetene skulle hyppes, og små og store var med på å plukke årets avling. Bli med på "Generasjonstur" til Søndre Aas Gård på Holmlia hvor vi sammen skal gjenskape en god, gammeldags potetferiedag. 

For barn fra 2-8 år i følge med besteforeldre.

Vi møtes utenfor hovedporten til Søndre Aas gård kl. 11, her står turledere i røde vester og tar imot dere. Lene Halvorsen som har vært tilnyttet gården i over 40 år, vil møte oss og ønske velkommen. Gruppa blir delt i to, den ene gruppa går inn med Lene for omvisning på gården og for å møte dyrene. Den andre gruppa går med turleder på en enkel tur i beiteområdene. Vi bytter halvveis før lunsj. I lunsjen tenner vi bål i gapahuken og vi er sammen i fellesskap resten av dagen. Etter lunsj tar Lene oss med til grønnsakåkeren. Om vær og føre tillater det, kjøres potetene opp med hest og kastehjulsopptaker.

Det blir serverert saft og kaffe, for man blir tørst av hardt gårdsarbeid. 

Dyrene på gården

På gården det mange forskjellige dyr. Her er det både hester, sauer, griser, høner, haner, katter og kaniner og en flott, fargerik påfugl! Vi skal på et spesielt besøk inn til sauene.

Pris og påmelding

Turen er gratis, men man må melde seg på!

Dette er en enkel tur. Vi går bare rundt i inndelte grupper mellom de forskjellige aktivitetene på gården. De som benytter kollektivtransport, kan ta tog/buss til Holmlia stasjon og buss derfra til Åsbråten (se under). Aktivitetene er tilpasset barn i alderen 2-8 år både med tanke på innhold og sikkerhet.

Oppmøte og avslutning

Vi møtes på Søndre Aas Gård kl. 11.00. Her vil det stå turledere med røde DNT-vester. Avslutning kl. 14.00 på samme sted.

Adkomst

Med kollektivtransport: Tog/buss til Holmlia stasjon og buss 79 herfra til Åsbråten. Det tar ca. 7 minutter å gå fra Åsbråten til Søndre Aas Gård.  

Med bil: Kjør E18 (Mosseveien) forbi Fiskvollbukta. Ta rv. 155 opp til Holmlia. Fortsett Holmliaveien sørover og så inn på Rosenholmveien. Ta av fra Rosenholmveien og kjør det siste stykket på privatvei inn til gården. Adressen er Rosenholmveien 11. Her er det parkeringsplass uten p-avgift.  

Mat/utstyr

  • klær og sko tilpasset været, vi satser på å være ute det meste av tida
  • drikkeflaske med vann
  • sitteplate  

Smittevern

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. 

Generelle smittevernråd som gjelder for alle  

Kart

Turkart Oslofjorden 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Turen arrangeres av DNT Oslo og Omegn som er en medlemsorganisasjon. Hvis du ikke er medlem i DNT, kan du lese mer om medlemsskap og melde deg inn her

Mer informasjon

Kontakt vår Turinfo dersom du har spørsmål angående turen. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: turinfo@dntoslo.no

Følg oss på Facebook

Kategori: Nærmiljø

Høstferiedag på Søndre Aas Gård (2-8 år)

Før i tida kalte man høstferien for potetferie. Hesten gjorde jobben når potetene skulle hyppes, og små og store var med på å plukke årets avling. Bli med på "Generasjonstur" til Søndre ...

Kontaktinformasjon: