Sommertur til Økrisetra

Fellestur

Dato
19. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)

Er du glad i kupert terreng, er dette turen for deg. Vi skal forsere ca 330 høydemeter opp til Økrisetra! I tillegg tar stien oss forbi flere fredede kulturminner, som gravrøyser, kølgroper og kavlebruer. 

Turen starter med ca 1 km langs hovedveien ned til Hokringler hvor vi svinger inn i skogen og følger skogsstien oppover. Etter hvert møter vi Rondanestien, og følger denne over Jutulen, der det ligger flere gamle gravrøyser. Rondanestien fører oss videre forbi Lyholen og ned på Kavlebrumyra som er et fredet kulturminne. Vi passerer Losbyhytta før vi kommer til Økrisetra hvor vi tar hovedrasten. Økrisetra er en av de best bevarte setrene i Romeriksåsene, og var i drift helt frem til 60-tallet. 

Etter en rast forlater vi Rondanestien og følger blåstien over Håkensbrenna mot Kringlervangen hvor det er flott utsikt mot Gardermoen. Så fortsetter blåstien gjennom Kalldalen og Eskerudmåsån ned til Eskerud. Her finner vi igjen hovedveien som vi følger ca 700 meter tilbake til Heimskringla. 
Turen er på ca 15 km, og passer for deg som er vant til å gå i kupert terreng. Deler av ruta kan være bløt, så vi anbefaler vanntette sko. Ta ellers med klær etter vær, mat og nok drikke. 

Adkomst: Parkering ved Heimskringla, på Gamle Kringler skole - Åsvegen 733

Turen er gratis og åpen for alle, men på gurnn av koronaviruset må vi kreve påmelding på alle våre turer. Dette gir oss oversikt over gruppestørrelsen, og gir oss mulighet til å drive smittesporing dersom det skulle bli nødvendig. Turledere er Bjarte og Elise.

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Sommertur til Økrisetra

Er du glad i kupert terreng, er dette turen for deg. Vi skal forsere ca 330 høydemeter opp til Økrisetra! I tillegg tar stien oss forbi flere fredede kulturminner, som gravrøyser, ...

Kontaktinformasjon:

  • Bjarte
  • Tlf. 99666000

Turledere:

  • Astrid Elise Borch
  • Bjarte Norheim