Romeriksåsen sør på langs - Eltonåsen til Tæruddalen

Fellestur

Dato
6. juni kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

I år arrangerer vi denne populære turen for niende gang! Vi går fra Eltonåsen Bussterminal ca kl 0930, (vi tilpasser avmarsj etter busstider), til Tærudhallen i Skedsmo. Turen er ca 28 km lang og vi bruker 8-9 timer. Turen er krevende, kupert og passer til voksne som er vant til å gå langt med sekk.

I hovedsak går turen på blåmerkede stier, Seterstien i Holter, Årstadvangen, langs Gjermåa, forbi Myrgruvefossen, Henivangen, Spikertjernhytta, Busterudvangen, Ringdalshytta og til Tærudhallen. Turen kan bli lagt om på kort varsel pga av hogst eller anlegg av hogstveier. Vi tar flere stopp underveis, men hovedrasten blir ved Henivangen eller Spikertjernhytta, etter ca halvgått tur. Ta med nok mat og drikke, sitteunderlag og klær etter vær. Det anbefales tursko - ikke joggesko! Det er mulig å etterfylle drikkeflasker i elver/bekker underveis, men vær obs på at det går beitedyr i området, og fare for harepest kan være tilstede.

Adkomst: Fv120 er stengt som følge av leirraset i Gjerdrum, derfor er bussrutene endret. sjekk ruter.no for oppdatert ruteinformasjon. 

Ellers er det gode parkeringsmuligheter ved Eltonåsen bussterminal både ved Kiwi og Coop Extra. Det er også mulig å parkere ved Tærudhallen og gå over til Åsenhagen, følg gangveien østover. Man må selv sørge for transport.

 

Turen er gratis og åpen for alle, men på grunn av koronaviruset må vi kreve påmelding på alle våre turer. Dette gir oss oversikt over gruppestørrelsen, og gir oss mulighet til å drive smittesporing dersom det skulle bli nødvendig. Turledere er Jan Ove, Eli, Arvid og Bjarte. 

Velkommen på tur med Nannestad turlag! 

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Turledere: Jan Ove, Eli, Arvid og Bjarte

Romeriksåsen sør på langs - Eltonåsen til Tæruddalen

I år arrangerer vi denne populære turen for niende gang! Vi går fra Eltonåsen Bussterminal ca kl 0930, (vi tilpasser avmarsj etter busstider), til Tærudhallen i Skedsmo. Turen er ca 28 ...

Kontaktinformasjon:

  • Jan Ove
  • Tlf. 93046944

Turledere:

  • Jan Ove Nicolaisen
  • Bjarte Norheim
  • Eli Schei Hagen
  • Arvid Johansen