Sankthanstur til Økrisetra

Fellestur

Dato
20. juni 2020 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag , Vandregruppa
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi skal forsere ca 330 høydemeter opp til Økrisetra, men vi avpasser farten og tar flere stopp på veien. Vi starter med ca 1 km langs hovedveien ned til Hokringler hvor vi svinger inn i skogen og følger skogsstien oppover til vi møter Rondanestien. Denne følger vi over Jutulen, der det ligger flere gamle gravrøyser. Rondanestien fører oss videre forbi Lyholen og ned på Kavlebrumyra, som er et fredet kulturminne. Videre kommer vi til Losbyhytta og til Økrisetra hvor vi tar matpause. Vi er så heldige at eierne av Økrisetra er tilstede, så det er mulig å få se innsiden av hytta og få høre litt historie for de som er interessert.

Etter en god pause ved Økrisetra forlater vi Rondanestien og følger blåstien forbi Håkensbrenna. Vi kommer ned til Kringlervangen, hvor vi får en flott utsikt mot Gardermoen. Blåstien fortsetter gjennom Kalldalen og Eskerudmåsån ned til Eskerud og ut på hovedveien igjen. Da har vi ca 700 meter å gå langs veien tilbake til Heimskringla.

Dette er en flott tur på fine stier, som fører oss forbi flere kulturminner som er beskrevet langs stien.

Turen er på ca 15 km i variert terreng med både stigning og bakker, og passer for deg som er vant til å gå litt lengre turer. Husk nok mat og drikke, klær og sko etter vær. Vi passerer myrer og bekker, så vanntette sko anbefales. 

Adkomst: Kjør Åsvegen fra Eltonåsen eller Bjerke til Heimskringla, gamle Kringler skole. Her parkerer vi bilene. Adressen er Åsvegen 733.

Turen er gratis og åpen for alle, men pga koronasituasjonen må vi kreve påmelding før turen for å ha oversikt ved eventuelle smittetilfeller. 

Turledere er Elise, Bjarte og Barbro.

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Sankthanstur til Økrisetra

Vi skal forsere ca 330 høydemeter opp til Økrisetra, men vi avpasser farten og tar flere stopp på veien. Vi starter med ca 1 km langs hovedveien ned til Hokringler ...

Kontaktinformasjon:

  • Elise Borch
  • Tlf. 91793501

Turledere:

  • Barbro Mangen
  • Astrid Elise Borch
  • Bjarte Norheim