Månedens langtur: Fjøseråsen – på sykkel og til fots

Fellestur

Dato
25. oktober kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

HUSK OBLIGATORISK FORHÅNDSPÅMELDING TIL TURLEDER! 
Fjøseråsen er en flott furukolle”oase” midt i kulturlandskapet. Turen går med sykkel fra Ås sentrum langs Rv152 mot Drøbak. Tohjulingene parkeres i Fjørserkrysset/Klommestein og vi tar beina fatt opp den lille boligveien v/lagerbygningene. Snart tar vi opp til høyre på blåsti og etter kort tid inn i en liten øy av Frogn inne i Ås, som har kontakt med egen kommune kun i ett lite punkt. Før vi når kollens høyeste punkt ( i Ås) må vi stoppe i kraftgata og nyte utsikten, for ved det gamle Turskatterskiltet ser vi mest fin furuskog og båbærris. Etter en rast går vi nordover over åsen til Kykkelsrud. Nå runder vi tilbake til utgangspunktet vestover langs vei, sørover en ny kolle på sti, og tilslutt østover på gårdsvei forbi Hauer gård og til syklene. Hjemturen går langs Fv 153 og før Horgenkrysset inn den grusede Smebølveien, senere Kvestadveien. Vi tråkker opp bakkene opp til brua over E6 ved Korsegården. Om været og tida tillater, svinger vi inn i NMBU-parken for en is på Vitenparken og oppsummerer turen.

Lengde: 16 km sykkel, 6 km til fots
Vanskelighetsgrad: Lett
Oppmøte: Rådhusplassen Ås sentrum kl 11:00
Turleder: Guri Drottning Aarnes, tlf 916 90 638

HUSK OBLIGATORISK FORHÅNDSPÅMELDING TIL TURLEDER! 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Månedens langtur: Fjøseråsen – på sykkel og til fots

HUSK OBLIGATORISK FORHÅNDSPÅMELDING TIL TURLEDER!  Fjøseråsen er en flott furukolle”oase” midt i kulturlandskapet. Turen går med sykkel fra Ås sentrum langs Rv152 mot Drøbak. Tohjulingene parkeres i Fjørserkrysset/Klommestein og vi ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Guri Drottning Aarnes