Nattevandring over Bærumsmarka

Fellestur

Fra dato
5. juni kl. 21:45
Til dato
6. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen krever påmelding

Årets nattevandring seg til indrefileten av Bærumsmarka med start på Skansebakken i Sørkedalen. Vi skal opp til Bærumsmarkas høyeste topp, Tjæregrashøgda, hvor vi tar en lengre rast og nyter utsikten. Natt til 6. juni er det måneformørkelse, og vi håper forholdene ligger til rette for å kunne beundre fenomenet under turen!

Rutevalget vil kunne endres med turen, men det er planlagt å følge sti med jevn stigning oppover til Triungsvann via Merraskallen og opp på ”Høgda” via Søthola. Turen ned fra Tjæregrashøgda går over Løkebergsæterhøgda til Haslumseter kapell, ned kleivene til Muren med Øverland som mål. Turen er ca 16 km, og vi har god tid med natten for oss til en tidlig buss lørdag morgen.

Oppmøte: Skansebakken i Sørkedalen kl 21.45. Start kl. 22.00.

Offentlig transport: Buss 41 fra Røa kl. 21.27 med ankomst Skansebakken kl. 21.45 (sjekk rutetider).

Retur fra Øverland: Buss 150 hver halvtime retning Bekkestua eller Bærums Verk

Terreng og lengde: Turen blir ca. 16 km og går hovedsakelig på stier, men også delvis på god skogsvei i variert terreng. Kupert med god stigning

Ta med: Ryggsekk med sitte/liggeunderlag , skift og en genser sammen med niste og drikke til kveldsmat og frokost. Lue og votter kan være en fordel da det fort kan bli kaldt under rasten. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: I vår og sommer er det viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Maksimalt antall deltagere: Inntil videre er det maksimalt 20 personer pr gruppe, inkludert turleder. Bærum Turlag kan sette inn flere turledere og dele turen opp i flere grupper med tilstrekkelig avstand, men turledere holder likevel kontakt underveis.

Transport: I den grad det trengs biltransport skal hver enkelt person/husstand benytte egen bil og vi oppfordrer ikke til samkjøring. Deltakerne oppfordres til å benytte alternativer til kollektiv transport.

Dersom DNT og myndighetene endrer sine anbefalinger, kommer naturligvis Bærum Turlag til å følge etter. Se forøvrig DNTs coronaberedskap

Nattevandring over Bærumsmarka

Denne turen krever påmelding Årets nattevandring seg til indrefileten av Bærumsmarka med start på Skansebakken i Sørkedalen. Vi skal opp til Bærumsmarkas høyeste topp, Tjæregrashøgda, hvor vi tar en lengre ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Arthur Torvund